tm-1001 cross Menu Add to Homescreen location arrow search favourite load
1001uitjes

Verf smijten in Bunschoten- Spakenburg

Als team van 1001 doen we regelmatig activiteiten en uitjes samen. Dat is natuurlijk ontzettend gezellig, maar het helpt ons ook om betere adviezen en informatie te geven aan onze bezoekers en klanten. Dit keer gingen we op bezoek bij onze partner Stef Vedder in Bunschoten-Spakenburg om zelf, na jarenlange samenwerking, ook eens wat verf op een doek te smijten!

De succesvolle samenwerking tussen Stef en 1001 begon al in 2011 toen hij voor het eerst verscheen met zijn workshops op 1001activiteiten.nl. Inmiddels zijn we twaalf jaar verder en zijn via ons platform vele aanvragers bij Stef terecht gekomen met een geweldige ervaring als resultaat. Dat wilden wij ook wel eens proberen! We vertrokken van Vianen naar Spakenburg om Stef in zijn atelier te ontmoeten.

Na een warm ontvangst met koffie, thee en een praatje hezen we onszelf in de overal. We liepen gelijk even een rondje door zijn prachtige atelier waar in elke hoek wel iets interessants te zien is. Van vreemde voorwerpen tot mooie kunstwerken voor zijn toekomstige expositie. Je kijkt je ogen uit!

Vervolgens liepen we naar de plek van het atelier die is ingericht voor het verfsmijten. Na uitleg over hoe je de verf het best kunt combineren en mengen mochten we oefenen met gooien op een gezamenlijk doek. Ook kregen we gooi technieken en uitleg over hoe verschillen in afstand en beweging een ander patroon konden vormen op het kunstwerk.

Waar eerst de verf werd gegooid met plastic zakjes is nu plek gemaakt voor een duurzaam alternatief: gerecyclede palmblad kommetjes. Deze konden we tussen de gooibeurten door wassen in water en opnieuw vullen.

Na het gezamenlijke schilderij flink vol te hebben gegooid in de oefenronde gingen we aan de slag met ons persoonlijke kunstwerk. Dit was op een houten plaat die telkens na het gooien in het droogrek werd gelegd tot je weer aan de beurt was. Om en om gooiden we onze bakjes met gemengde verf leeg op het doek.

Tussendoor gingen we nog eens lekker zitten voor een kop thee en koffie. Daarna konden we nog een aantal keer gooien tot we zelf tevreden waren over het eindresultaat. Stef gaf hier en daar nog wat tips over kleuren die complementair konden werken voor een energieke kleurencombinatie.

Na wat geklets en een laatste ronde koffie zijn we allen met een zeer tevreden gevoel naar huis gegaan. Het was een energieke, creatieve en vooral gezellige activiteit met prettige en professionele begeleiding in een inspirerend atelier. We sloten de dag af met een voldaan gevoel en een mooie herinnering om mee naar huis te nemen.

Wij kunnen de workshop ten zeerste aanbevelen als je op zoek bent naar een originele activiteit voor zowel particuliere als zakelijke groepen. Het is een grappige activiteit als je elkaar eens op een andere manier wilt leren kennen. Het is leuk voor jong, oud, creatief of niet zo creatief. En, de workshop is daarnaast ook te verzorgen bij jou op locatie!

Ben je na dit artikel net zo benieuwd geworden als wij waren voor ons uitje? Kijk snel verder bij de workshop verf smijten en wie weet sta jij binnenkort onder begeleiding van Stef ook verf op een doek te gooien!

Meer over Stef Vedder

Stef Vedder is een kunstenaar en grafisch vormgever die zijn plezier in het kunstvak graag deelt met anderen. Daarom begon hij in 2010 met het geven van workshops. In zijn eigen kunst haalt hij inspiratie op uit het dagelijks leven. Hij heeft in Spakenburg in opdracht van de gemeente verschillende kunstwerken gemaakt met gerecyclede tennisballen en gaat in dit jaar (2023) weer exposeren!

Contact

1001 Concepten

Sportlaan 12-A
4131NN Vianen

+31 (0)30 657 94 45
Je kunt ons ook Whatsappen op dit nummer!

info@1001activiteiten.nl

KvK: 72883014
BTW: NL.85.92.72.734.B01