tm-1001 cross Menu Add to Homescreen location arrow search favourite
Gezelschap

Familiedag organiseren? 5 tips voor een geslaagde dag!

Familiedagjes zijn een van de moeilijkste uitjes om te organiseren. Je moet immers met zoveel wensen rekening houden. Jong én oud moeten het leuk vinden, en ieder heeft zo zijn eigen wensen.

Wij helpen je vast op weg met onze tips voor een geslaagde familiedag.

1. Ideeënbus

Het kan soms moeilijk zijn in te schatten wat iedereen graag wil doen en dan zelf ook nog met een creatief idee te komen. Een ideeënbus is de oplossing. Laat ieder gezinslid drie ideeën op drie verschillende briefjes doen en deze dichtvouwen. Doe alles in een grote bak en trek er een uitje uit.

Uitjestip voor de sportieve familie: Diverse mountainbike clinics in Amersfoort. De instructeur leert je de fijne kneepjes van deze sport. Je doet behendigheidsoefeningen en leert de fiets beheersen. De moeilijkheid wordt natuurlijk aangepast aan je niveau.

2. Deel de dag op

Je dochter wil graag winkelen en jullie naar het museum. Waarom niet allebei? Smeer de wensen uit over dag, zodat iedereen iets heeft om naar uit te kijken.

Uitjestip voor een familie van liefhebbers van het boerenleven: Boerenexpeditie op de boerderij in Workum. Boer zoekt vrouw meets Expeditie Robinson. Doe een spellenparcours op het plattenland en leer over de boerderij. Leuk voor jong en oud!

3. Zorg voor afwisseling

In het verlengde van bovenstaande tip ligt: zorg voor afwisseling. Plan de dag niet helemaal vol met alleen maar uitputtende activiteiten, maar zorg voor voldoende rustmomenten. Ga 's middags bijvoorbeeld uitgebreid lunchen of picknicken, zodat er ruimte is om lekker met elkaar te kletsen.

Uitjestip voor de puzzelfamilie: Scrabbletoer over de Amsterdamse wallen. In deze puzzeltocht door de Nederlandse hoofdstad is het je doel in een groepje zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden. Met ieder antwoord kan er één letter verdiend worden. En aan het einde? Scrabbelen maar!

4. Prik de juiste datum

Het is tegenwoordig heel eenvoudig een datum te vinden waarop iedereen beschikbaar is. Op verschillende sites en apps heb je datumprikkers, waar alle gezinsleden hun beschikbaarheid op kunnen geven. Als er nu geen mooie dag uitrolt... Begin hier wel op tijd mee, want niet iedereen is altijd even snel met dit soort dingen.

5. Zorg voor een mooi souvenir

We gaan er vanuit dat je veel leuke herinneringen gaat creëren op je geslaagde familiedag en het is altijd bijzonder daar een souvenir van te hebben. Dat kan van alles zijn. Je moet natuurlijk sowieso samen op de foto, maar denk ook aan schelpjes op het strand of servetjes van het restaurant waar je hebt gegeten. Verzamel ze bewust allemaal samen, zodat iedereen later iets heeft. Voor het verrassingseffect kan het ook leuk zijn als de organisator dit stiekem doet en een aantal weken na het uitje iedereen iets moois stuurt.

 

Contact

1001 Concepten

Sportlaan 12-A
4131NN Vianen

+31 (0)30 657 94 45
Je kunt ons ook Whatsappen op dit nummer!

info@1001activiteiten.nl

KvK: 72883014
BTW: NL.85.92.72.734.B01