tm-1001 cross Menu Add to Homescreen filter favourite location arrow search persons euro load home pictures2 lightbulb flame whatsapp
Meer ambachtelijke creatieve workshops
Workshop emailleren

Ontdek de eeuwenoude techniek van glas op metaal

Workshop emailleren: Van poeder en koper tot kunstwerk van emaille

Emaille of email komt van het Oudfranse woord ‘esmailler’ dat weer is afgeleid van het Germaanse ‘smeltan’ dat vloeien of smelten betekent. Het is een laag van gesmolten glas die een voorwerp van metaal of aardewerk isoleert, beschermt of versiert. Je brengt de laag email aan als glaspoeder en dit laat je vervolgens smelten in een hele hete over om het daarna te laten opdrogen tot een prachtige kleurrijke, glanzende laag op het voorwerp. Door met verschillende kleuren en lagen te werken krijg je mooie resultaten.

Lees verder

Wat kun je emailleren? Emaille wordt gebruikt op aardewerk om het te beschermen en waterdicht te maken. Het wordt dan meestal glazuur genoemd, maar het principe is hetzelfde. Maar email tref je meestal aan op metalen of koperen voorwerpen en je kunt er dus ook een prachtig ornament voor aan de muur of een sieraad mee maken.

Hoe gaat het in een workshop emailleren? Onder begeleiding van een ervaren kunstenaar of workshopbegeleider krijg je uitleg over de materialen. Vervolgens knip je uit een koperplaat de gewenste vorm. Deze bewerk je en dan leer je het proces van emailleren.

Houd je van kleurige objecten? Dan zijn er ook nog andere workshops te verzinnen waarbij je je kunt uitleven met kleur. Bijvoorbeeld een workshop fimoklei, een workshop mixed media of een schilder workshop.

Weergave:
1 workshops emailleren

Contact

1001 Concepten

Sportlaan 12-A
4131NN Vianen

info@1001activiteiten.nl

KvK: 72883014
BTW: NL.85.92.72.734.B01