tm-1001 cross Menu Add to Homescreen location arrow search favourite home pictures2 lightbulb flame whatsapp
Veel gestelde vragen
Meestgestelde vragen over vliegles

Alles wat je wilt weten over een Vliegles

Wat kan  ik verwachten bij vliegles?

Je leert natuurlijk niet zomaar tijdens een uitje volledig om te vliegen. Wel krijg je uitleg over vliegen en mag je het eens proberen! Natuurlijk onder begeleiding van een ervaren piloot. Onze vliegles uitjes zijn vaak een onderdeel van een leuke dag, zoals een spannende missie of een luchtmachttraining. Ook kun je gaan zweefvliegen.

Is de vliegles veilig?

Ja, natuurlijk worden de nodige voorzorgsmaatregelen genomen en krijg je hier ook een instructie over.

Ik heb hoogtevrees, is het verstandig om te vliegen?

Ja en nee. Als je erg last hebt van hoogtevrees, is dit waarschijnlijk niet de beste optie voor jou. Wil je een stap zetten om je hoogtevrees te overwinnen? Dan is het in overleg met de organisator misschien wel een goed idee om deel te nemen.

Hoe lang duurt de vliegles?

Zweefvliegen duurt 15 tot 30 minuten. De uitjes waarvan vliegles een onderdeel is, duren 3,5 uur tot een hele dag. Dit komt omdat het complete programma's zijn waarbij je een missie moet volbrengen met je groep of een luchtmachttraining krijgt.

Vanaf welke leeftijd mag je vliegen?

Onder begeleiding van een piloot is er geen wettelijke minimumleeftijd om te mogen vliegen. Solo vliegen gebeurt dan ook niet tijdens de uitjes, dit mag tijdens een vliegopleiding pas vanaf 16 jaar. Zweefvliegen mag vanaf 14 jaar.

Contact

1001 Concepten

Sportlaan 12-A
4131NN Vianen

info@1001activiteiten.nl

KvK: 72883014
BTW: NL.85.92.72.734.B01