tm-1001 cross Menu Add to Homescreen location arrow search favourite home pictures2 lightbulb flame whatsapp
Veel gestelde vragen
Meestgestelde vragen over de tokkelbaan

Alles wat je wilt weten over een Tokkelbaan

Wat is een Tokkelbaan?

Een tokkelbaan is een diagonaal gespannen kabel waaraan je naar beneden kunt roetsjen. Natuurlijk ben je wel vastgemaakt aan de kabel, via een zekering die ook voor klimmen en abseilen wordt gebruikt. Via een katrol die aan de kabelbaan vastzit, glijd je naar beneden. Wil je dit wel eens proberen?

Bekijk dan hier waar je kunt tokkelen.

Hoe zit je vast bij een Tokkelbaan?

Je zit aan de kabelbaan vast middels een zekering, die aan je klimgordel vastzit. Je zit met je heupen en bovenbenen vast in de klimgordel.

Welke kleding heb ik nodig voor Tokkelen?

Je kunt het best sportkleding en sportschoenen dragen. Personen met lang haar moeten dat kunnen vastbinden voor onder de helm in verband met de veiligheid.

Is Tokkelen veilig?

Als je gaat tokkelen worden uiteraard alle veiligheidsmaatregelen getroffen en wordt je professioneel begeleid. Als je de instructies goed opvolgt, is tokkelen zeker veilig en zit je goed vast aan de kabelbaan via een zekering.

Wat is het verschil tussen Tokkelen en Abseilen?

Tokkelen en Abseilen hebben allebei met hoogte te maken, maar er is een andere techniek nodig voor beide sporten. Bij tokkelen hoef je eigenlijk niet veel te doen, en roetsj je via een diagonaal gespannen kabelbaan naar beneden. Voor abseilen is wat meer techniek nodig. Hierbij ga je namelijk verticaal naar beneden, door jezelf steeds een stukje te laten zakken via een zekering.

Hoe hoog is de Tokkelbaan?

Dit verschilt per tokkelbaan. Soms is dat net boven de grond en soms meters hoog in de lucht.

Is er een minimum leeftijd voor Tokkelen?

Ja, de minimum leeftijd verschilt per tokkelbaan. Bij enkele kan dit vanaf 8 jaar, bij andere vanaf 12 jaar. Vraag altijd naar de mogelijkheden als je graag je kinderen meeneemt.

Ik heb hoogtevrees, is het verstandig om te Tokkelen?

Als je erg last hebt van hoogtevrees is het waarschijnlijk niet slim om te gaan tokkelen. Tenzij je natuurlijk wilt proberen om je angsten te overwinnen op deze manier.

Contact

1001 Concepten

Sportlaan 12-A
4131NN Vianen

info@1001activiteiten.nl

KvK: 72883014
BTW: NL.85.92.72.734.B01