tm-1001 cross Menu Add to Homescreen location arrow search favourite home pictures2 lightbulb flame whatsapp
Veel gestelde vragen
Meestgestelde vragen over een rondvaart

Alles wat je wilt weten over een Rondvaart

Wat kan ik verwachten bij een Rondvaart?

Rondvaarten kunnen worden gedaan met verschillende typen boten. Van een sloep tot een luxe jacht, van 2 tot wel 200 personen. Je vaart langs een mooi natuurgebied of door de grachten van een stad. Dit kan met of zonder gids, en inclusief of exclusief maaltijden. Er is heel veel mogelijk en voor elke groep wel een geschikte rondvaart te vinden.

Kijk dus snel bij alle rondvaarten.

Is een Rondvaart inclusief een gids?

Veel rondvaarten zijn inclusief een gids die vertelt over de omgeving. Als je een boot op een zelfgekozen plek huurt voor je groep of een partyboot voor een feest, is dit zonder gids. Als er niet standaard een gids bij de rondvaart zit, kun je dit meestal wel bijboeken. Vraag dus bij het boeken van de rondvaart zeker bij de desbetreffende partner na of er wel of geen gids is inbegrepen.

Zit er ook eten en drinken bij een Rondvaart?

Dat hangt af van welke rondvaart je graag wil doen. Bij enkelen is er standaard een hapjesmenu, diner, lunch, borrel of barbecue inbegrepen, bij anderen weer niet. Bij sommige rondvaarten kun je het ook los bijboeken. Over het algemeen zit er bij een korte rondvaart geen eten en drinken, en bij een langere rondvaart wel. Overleg altijd met de partner die de rondvaart organiseert over jouw wensen wat betreft hapjes en drankjes.

Mogen we ons eigen eten meenemen tijdens een Rondvaart?

Nee, dit is meestal niet toegestaan. Bij veel rondvaarten zit een horeca arrangement inbegrepen, of kun je dit bijboeken indien gewenst.

Waar kan ik een Rondvaart doen?

Bij 1001 Activiteiten vind je rondvaarten in Amsterdam, Rotterdam, Aalsmeer, De Biesbosch, Delft, Den Haag, Scheveningen, Warten, Haarlem, Spaarndam, Monnickendam, Enkhuizen, Hoorn, Lelystad, Kampen, Stavoren en Harlingen. Daarnaast kun je vanaf 20 personen een luxe jacht boeken in de provincies Noord-Brabant, Zeeland en Gelderland.

Is de boot voor de Rondvaart verwarmd?

Dat hangt af van het type boot en van de tijd van het jaar. Op een grotere boot kan het zo zijn dat er een verwarmde kajuit is, maar kleinere rondvaartboten kunnen bijvoorbeeld overdekt zijn en verwarmingselementen als verwarmde kussens hebben. Ga je in een koudere periode een rondvaart doen? Vraag dan van tevoren even na bij de organisator of de boot al dan niet verwarmd is.

Mogen honden mee tijdens een Rondvaart?

Bij de meeste rondvaarten is dit toegestaan, mits de hond is aangelijnd. Vraag tijdens het boeken van de rondvaart van jouw keuze bij de organisator na of dit is toegestaan.

Met hoeveel personen kunnen we een Rondvaart doen?

Enkele rondvaarten kun je al met een klein groepje boeken. Zo kun je in Aalsmeer vanaf 1 persoon terecht, in de Biesbosch vanaf 5 en in Amsterdam vanaf 8 personen. De meeste andere rondvaarten zijn vanaf 15 à 20 personen te boeken. Het maximum aantal is ook erg verschillend en afhankelijk van het type boot, maar gaat tot wel 400 personen (in Amsterdam). Bekijk hier welke rondvaart het meest geschikt is voor jouw groep.

Moet je kunnen zwemmen om een Rondvaart te doen?

Voor je eigen veiligheid wordt er inderdaad van je verwacht dat je een zwemdiploma hebt of in ieder geval hebt leren zwemmen. Vaak zijn er ook zwemvesten aanwezig op de boten, voor het geval er onverhoopt iets misgaat. Overleg met de organisator van de rondvaart van jouw keuze over het meenemen van kinderen zonder zwemdiploma.

Hoe lang duurt een Rondvaart?

Dit is erg verschillend per rondvaart. Dit kan vanaf 1 uur tot een hele dag zijn. Of een hele avond als je een feest organiseert op een partyboot.

Mogen kinderen mee tijdens een Rondvaart?

Ja, dit is meestal geen enkel probleem. Een rondvaart is dus zeker een leuk uitje voor een familiedag!

Kan een Rondvaart onder alle weersomstandigheden doorgaan?

Nee, helaas is het soms gewoon te gevaarlijk om het water op te gaan. Een beetje regen is geen probleem, maar bij krachtige windstoten en/of storm kan een rondvaart niet doorgaan. Je wordt hier altijd tijdig over geïnformeerd door de organisator van de rondvaart die je hebt geboekt.

Contact

1001 Concepten

Sportlaan 12-A
4131NN Vianen

info@1001activiteiten.nl

KvK: 72883014
BTW: NL.85.92.72.734.B01