tm-1001 cross Menu Add to Homescreen location arrow search favourite home pictures2 lightbulb flame whatsapp
Veel gestelde vragen
Meestgestelde vragen over een workshop graffiti

Alles wat je wilt weten over een Graffiti workshop

Wat kan ik verwachten bij een Graffiti workshop?

Je gaat op een legale manier aan de slag met Graffiti! Je maakt een eigen kunstwerk of gezamenlijk als groep een groot kunstwerk. Dit kan op de muur van jullie eigen kantoorpand, huis of andere ruimte (binnen of buiten) indien dit is toegestaan. Maar het kan ook op doek of op een paneel. Eerst krijg je een instructie en uitleg over de materialen en technieken. Dan ga je aan de slag. Je leert hoe je een mooi Graffiti kunstwerk ontwerpt en uitvoert. Lijkt het je leuk om dit te doen?

Kijk dan snel in ons aanbod van Graffiti workshops.

Heb ik speciale kleding nodig voor een Graffiti workshop?

In principe niet. Het kan wel handig zijn om voor de zekerheid (oude) kleding aan te doen die onder de verfvlekken mag komen. Maar over het algemeen zit bij een Graffiti workshop ook beschermende kleding inbegrepen.

Is het mogelijk om thuis een Graffiti workshop te organiseren?

Ja, dit is mogelijk. Onze partners die Graffiti workshops organiseren komen ook aan huis. Bekijk hiervoor snel ons volledige aanbod aan Graffiti workshops.

Zit mijn eigen locatie onder de verf na een Graffiti workshop?

Zeker niet! Alles wordt netjes afgeplakt en/of afgedekt, zodat je achteraf niet overal verfspetters hebt.

Waar kan ik een Graffiti workshop volgen?

Dit kan in Tilburg, Amsterdam, Nieuw Vennep, Utrecht, Vinkeveen, Kijkduin, Scheveningen, Hoek van Holland, Groningen, Hoogeveen en Zuidwolde. Of op je eigen locatie in heel Nederland en België! Bekijk hier het hele aanbod.

Maakt iedereen een eigen Graffiti kunstwerk?

Dat kan. Dit hangt helemaal af van de wensen van je groep. Jullie kunnen inderdaad elk een eigen Graffiti kunstwerk maken, of werken aan een groot doek of paneel. Ook is het mogelijk een muur of wand van jullie eigen ruimte te voorzien van een kunstwerk.

Is Graffiti hetzelfde als Street Art?

Nee, Graffiti is eigenlijk een vorm van Street Art. Street Art hoeft niet altijd Graffiti te zijn, het kan ook om andere kunstwerken 'op straat' gaan, zoals een stellage. Street Art wordt wel vaak als synoniem voor Graffiti gebruikt.

Is Graffiti spuiten illegaal?

Graffiti spuiten is legaal zolang dit niet op het eigendom van een ander wordt gedaan. Dat geldt dus ook voor openbare ruimtes. Tijdens een Graffiti workshop ga je dan ook niet zomaar ergens verf op spuiten, maar aan de slag op een eigen wand of muur, of op een doek of paneel.

Wat neem ik mee naar huis na een Graffiti workshop?

Dat hangt ervan af wat je hebt afgesproken met de organisator. Het kan zijn dat jullie op jullie eigen muur of wand aan de slag gaan, maar ook dat jullie op een doek of paneel Graffiti gaan spuiten. Dit kan één groot kunstwerk worden, of voor iedereen een individueel kunstwerk dat je mee naar huis neemt. Er is in overleg met de organisator van de workshop veel mogelijk.

Contact

1001 Concepten

Sportlaan 12-A
4131NN Vianen

info@1001activiteiten.nl

KvK: 72883014
BTW: NL.85.92.72.734.B01