tm-1001 cross Menu Add to Homescreen location arrow search favourite home pictures2 lightbulb flame whatsapp
Veel gestelde vragen
Meestgestelde vragen over een dropping

Alles wat je wilt weten over een Dropping

Een dropping is een spel waarbij je met je groep ergens wordt 'gedropt' en je de weg terug of de weg naar een bepaald punt moet zien te vinden. Het kan zijn dat je dat punt moet vinden met behulp van een kaart of omschrijving (en eventueel een kompas), of met GPS-coördinaten. Vaak wordt de groep geblinddoekt tijdens de tocht naar het startpunt, zodat de deelnemers zich niet makkelijk kunnen oriënteren.

Om een wedstrijdelement aan de dropping toe te voegen, kun je als groep proberen een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Ook kun je in verschillende kleinere groepen een dropping doen, waarbij de groep die als eerste bij het eindpunt bereikt heeft gewonnen. Ook een keer proberen?

Bekijk dan eens onze dropping uitjes!

Wat voor kleding moet ik aan voor een dropping?

Het is handig warme en sportieve kleding aan te trekken voor een dropping. Zeker als je een nachtdropping doet, kan het erg koud worden. Ook weet je niet wat je onderweg tegenkomt, dus trek zeker kleding aan waarvan het niet erg is als het vies wordt. Ook ga je veel lopen, dus zijn goede wandelschoenen een aanrader.

Met hoeveel personen kunnen we meedoen aan een dropping?

Je kunt op 1001 Activiteiten vanaf 10 personen een dropping boeken. Maar je kunt ook met veel grotere groepen boeken, tot wel 500 personen.

Op welk tijdstip kunnen we een dropping doen?

Droppings kunnen op elk moment van de dag georganiseerd worden. Voor extra spanning doe je een avond- of nachtdropping, waarbij de weg vinden extra moeilijk is door de duisternis.

Is een dropping gevaarlijk?

Nee. Er is vaak een noodnummer dat je kunt bellen in geval van nood. Ook worden er voorzorgsmaatregelen genomen, zoals het gebruik van hesjes voor de zichtbaarheid van de deelnemers bij een nachtdropping. Er worden voor aanvang van de dropping afspraken gemaakt omtrent de veiligheid met je groep. Zo moeten jullie bij elkaar blijven en je houden aan de verkeersregels.

Hoe lang duurt een dropping?

Dat hangt af van welke dropping je boekt. Droppings kun je al doen vanaf 2 uur, maar er zijn ook droppings die wel 4 uur of langer duren.

Wat als we de weg echt niet vinden tijdens een dropping?

Geen zorgen, er is altijd een noodoplossing. Vaak is er een noodtelefoonnummer dat je kunt bellen, of je krijgt bijvoorbeeld een dichte envelop mee met de goede route en het telefoonnummer van de begeleider.

Contact

1001 Concepten

Sportlaan 12-A
4131NN Vianen

info@1001activiteiten.nl

KvK: 72883014
BTW: NL.85.92.72.734.B01