tm-1001 cross Menu Add to Homescreen location arrow search favourite home pictures2 lightbulb flame whatsapp
Veel gestelde vragen
Meestgestelde vragen over nossaball

Alles wat je wilt weten over Bossaball

Wat is Bossaball?

Bossaball is een combinatie van gymnastiek, voetbal en volleybal. Het speelveld is een springkussen, met in het midden 2 trampolines. Het speelveld wordt in twee helften verdeeld door een volleybalnet. Twee teams van 4 of 5 spelers strijden tegen elkaar. Eén persoon van elk team neemt plaats op de trampoline. Scoren doe je door of met de hand (zoals bij volleybal) of met de voet (zoals bij voetbal) de bal over het net op het speelveld van de tegenstanders te krijgen. Bij Bossaball is de muziek ook heel belangrijk. De spelers moeten niet alleen scoren, maar proberen dit ook zo mooi mogelijk te doen door bepaalde bewegingen of sprongen op de Braziliaanse muziek te maken. Benieuwd naar deze bijzondere sport? Doe eens mee aan een Bossaball clinic!

Wat zijn de spelregels van Bossaball?

Bossaball heeft een aantal spelregels die veel lijken op die van volleybal. De belangrijkste spelregels van Bossaball zijn:

  • Het net mag niet geraakt worden.
  • Als de bal uit is, gaat er een punt naar de tegenpartij.
  • De spelers moeten op hun eigen helft blijven.
  • De bal mag binnen één team niet vaker dan 5 keer overgespeeld worden, alvorens over het net te spelen. Op amateurniveau is dit soms 6 keer.
Welke kleding doe ik aan voor Bossaball?

Voor Bossaball doe je het best goed zittende sportkleding aan. Liefst niet te los, want je bent veel aan het springen en moet vrij kunnen bewegen.

Welke muziek hoort bij Bossaball?

Bossaball wordt gespeeld op Braziliaanse Bossa Nova muziek. Dit is een mix van samba en jazz. De scheidsrechters van het spel verzorgen de muziek en zorgen eigenlijk ook voor de sfeer. Daarmee heeft de scheidsrechter in Bossaball een unieke rol en wordt niet gezien als de 'boosdoener'.

Waar komt de naam Bossaball vandaan?

De naam Bossaball heeft te maken met de muziek die tijdens het spel wordt gespeeld. Dit is een belangrijk onderdeel van het spel, want de spelers bewegen tijdens de sport ritmisch op deze muziek. Het genre heet Bossa Nova, een Braziliaanse muziekstijl waarin samba en jazz invloeden zitten. Vandaar de naam Bossaball!

Contact

1001 Concepten

Sportlaan 12-A
4131NN Vianen

info@1001activiteiten.nl

KvK: 72883014
BTW: NL.85.92.72.734.B01