starBeste website van het jaar 2018homehome-fillinfophoneadd-homescreen1001-borderwhatsapp-sharewhatsappmessengerfacebooktwitteryoutubegoogle-plusemailemail1searchfiltercalendarlocationmenupersonsarrowarrow-roundarrow-pointplaypricesortphone2timeflagcheck-opencross-opencrossfavouritefavourite-activefirst-placeflame

Organisatietips voor Kinderfeestjes 0-3 jaar

Kinderen in deze leeftijd zijn nog erg op zichzelf gericht. Echt samen spelen zit er nog niet in, ze spelen hooguit gezellig naast elkaar. Hieronder vindt u tips voor een ideaal verjaardagsfeest voor deze leeftijdscategorie.

Klik hier voor wel meer dan 200 kinderfeestjes!

Thema's voor kinderfeestjes:

De versiering

U doet uw kind een groot plezier door de kamer te versieren met kleurrijke slingers en ballonnen. Versier bovendien de kinderstoel van uw kleine. Hou daarbij wel rekening met de grijpgrage handjes van de jarige. Gebruik daarom geen al te dure versiering, hoogst waarschijnlijk kunt u deze stoelversiering na afloop weggooien.

Geef uw kind ook enkele opgeblazen ballonnen om mee te spelen. De meeste kinderen beleven hier veel lol aan. Let er alleen op, dat de ballon niet knapt. Mocht dit toch gebeuren, ruim hem dan meteen op, voordat de restanten in de mond van het kind kunnen verdwijnen!

Cadeautjes

Cadeautjes zijn leuk en dan vooral het inpakpapier. Veel kleine kinderen pakken de kadootjes uit en spelen vervolgens doodleuk verder met het papier. Dus wees niet teleurgesteld als de kado's niet meteen de volle aandacht krijgen, dit komt later wel als het weer wat rustiger is.

Observeer uw kind goed de maand voor de verjaardag. Zo ontdekt u wat uw kind op dat moment interesseert. Daar kunt u dan het verlanglijstje op aanpassen. Vraag niet iets omdat u het zelf zo leuk vindt, maar bedenk goed waar u het kind echt een plezier mee doet.

Het tijdstip

Hou het feestje op een moment, dat voor uw kind goed uitkomt. Wakker en vrolijk, is het prettiger feest vieren dan moe en humeurig. Plan het feestje bv. niet op het tijdstip, dat uw kind eigenlijk zijn middagslaapje houdt.

Het bezoek

Kleine kinderen zijn snel overweldigd door een grote groep mensen. Kies daarom liever voor een kleiner feest, met mensen die uw kind goed kent. Het leukste is het natuurlijk als daar ook kinderen in dezelfde leeftijd bij zijn. Want al spelen ze nog niet met elkaar, ze vinden elkaar wel reuze interessant.

De taart

De taart mag op een kinderfeest uiteraard niet ontbreken. Wacht tot het bezoek voltallig is en kom dan met de taart met brandende kaarsjes de kamer in.

Geef uw jarige het mooiste stuk van de taart en laat het hem zelf opeten. Met een schort om en een papieren tafellaken op de grond, hoeft u zich over de rotzooi geen zorgen te maken. En uw kind zal zich heel groot voelen!

De feestduur

Zorg ervoor dat het feestje niet te lang duurt. Anderhalf tot twee uur is absoluut lang genoeg. In het middelpunt van de belangstelling staan, is namelijk reuze vermoeiend.

Activiteiten

Waarschijnlijk volstaat het om de kinderen te voorzien van voldoende speelgoed. Wie echter per se iets wil doen met de kleintjes, kan denken aan het kleien van snoepjes, het maken van koekjes, vingerverven op grote vellen papier of het voorlezen van een mooi prentenboek.

Ga in de zomer lekker naar buiten. Laat de kinderen spelen met zand en/of water. Of plaats een klein klimkasteel met glijbaan in uw tuin. Ook altijd goed zijn fietsjes en loopautootjes. Zorg er dan wel voor dat er voor ieder kind een fietsje of autootje is, vraag eventueel uw bezoek om ze zelf mee te nemen.

Bedankjes

Koop een kleinigheidje voor uw kleine gasten en geef dit als bedankje mee als ze weer naar huis gaan. Een boekje, een leuke badspons, een autootje of een kleurboekje met waskrijtjes, zijn enkele mogelijkheden. Daarnaast kunt u bij een zomerfeest nog denken aan een emmertje met een schepje, een zonnebril, stoepkrijt of een waterpistooltje.

 

Contact

1001concepten.nl

Sportlaan 12a
4131 NN Vianen

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00-17:00

Tel. +31(0)30 657 94 45

Stuur ons een bericht:

Contactformulier

KvK: 30285019
BTW: NL.85.92.72.734.B01