tm-1001 cross Menu Add to Homescreen filter category favourite location arrow search arrow head persons load euro home pictures2 flame whatsapp
Meer racen, driften en slippen
Karten

Racen op de snelste kartbanen met toffe bochten

Ontdek de spannende wereld van karten en beleef een onvergetelijke ervaring op een van de uitdagende circuits. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde coureur, we hebben kartervaringen voor alle niveaus. Neem een kijkje in ons brede aanbod en ga het avontuur aan op de baan. Klaar om gas te geven? Ready, set, go!

Karten - Kom jij als snelste uit de race?

Karten is een van de populairste activiteiten onder de adrenalinejunkies en raceliefhebbers. Of je nu wilt racen met vrienden of collega's, of jezelf wilt uitdagen om de snelste ronde neer te zetten, karten is een geweldige activiteit voor iedereen die van snelheid en competitie houdt.

Wat maakt karten zo leuk?

Het gevoel van de wind in je gezicht terwijl je met hoge snelheden over de baan racet, de spanning van de strijd om de beste tijd en de adrenalinekick van het inhalen van je tegenstanders. Karten is een activiteit die geschikt is voor iedereen die op zoek is naar plezier en uitdaging.

Wat is de doelgroep van deze activiteit?

Karten is een activiteit die geschikt is voor een breed publiek en die mensen van alle leeftijden en achtergronden aantrekt. Het is echter wel belangrijk om te vermelden dat karten een fysieke activiteit is die enige fysieke kracht en uithoudingsvermogen vereist. Daarom is het misschien niet geschikt voor mensen met bepaalde medische aandoeningen of beperkingen. Over het algemeen is karten erg populair onder vriendengroepen, familie-uitjes, bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten. Ook wordt karten vaak geboekt als onderdeel van teambuildingactiviteiten voor bedrijven en organisaties. Karten is een activiteit die veel plezier en adrenaline kan bieden, terwijl het ook een competitief element heeft dat de deelnemers uitdaagt om hun vaardigheden te verbeteren en zichzelf te overtreffen.

5 veel gestelde vragen over karten:

 1. Is karten gevaarlijk?
  Karten is een veilige en opwindende activiteit voor mensen van alle leeftijden. Wel rij je met hoge snelheid over het parcours. Het is daarom belangrijk om verstandig te rijden, de aanwijzingen van de instructeur op te volgen, je te houden aan de juiste veiligheidsvoorschriften en de beschermende kleding en uitrusting juist te dragen. Het is daarnaast verboden te botsen of opzettelijk schade toe te brengen aan de kart of het parcours.
 2. Wat is een heat?
  Een heat is een term die wordt gebruikt bij kartwedstrijden en verwijst naar een enkele race of ronde van een race. Bij karten zijn er meestal meerdere deelnemers die tegen elkaar racen en elke race wordt verdeeld in verschillende heats. Deelnemers kunnen punten verdienen op basis van hun plaatsing in elke heat en de totale punten bepalen wie de winnaar is van de wedstrijd. Een heat kan variëren in duur. De duur van een heat ligt gemiddeld tussen de 8 en 12 minuten.
 3. Moet je een rijbewijs hebben om te mogen karten?
  Nee, je hebt geen rijbewijs nodig om te mogen karten. Het is wel belangrijk dat je de minimale leeftijd hebt bereikt en voldoet aan de andere vereisten van de kartbaan, zoals een minimale lengte of gewicht. Voor kinderkarts wordt vaak de minimum lengte van 125cm of 135cm aangehouden. Voor volwassenen geldt vaak de minimumlengte van 160cm. Bij twijfel kun je vrijblijvend informatie aanvragen om zeker te weten welke vereisten er gelden.
 4. Hoe hard kun je gaan tijdens het karten?
  Over het algemeen kunnen karts voor volwassenen snelheden bereiken tussen de 50 en 70 kilometer per uur op een normaal indoor kartcircuit. Bij outdoor circuits met langere rechte stukken kunnen deze snelheden nog hoger zijn. Kinderkarts hebben een gemiddelde snelheid van 35 kilometer per uur. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de veiligheid altijd voorop staat en dat er tijdens het karten altijd rekening moet worden gehouden met de andere deelnemers en de instructies van het personeel.
 5. Welke kleding heb ik nodig om te karten?
  Bij het karten is het belangrijk om comfortabele kleding te dragen die goed aansluit op het lichaam. Vermijd wijde of loszittende kleding. Daarnaast is het dragen van dichte schoenen verplicht, dus sportschoenen of sneakers zijn de beste optie. Voor extra veiligheid krijg je ter plekke een helm en raceoverall. Het is verstandig om vooraf bij de kartbaan te informeren welke kledingvoorschriften gelden.

  Zie ook "Alles wat je wilt weten over karten" voor meer vragen en antwoorden.

Of je nu een ervaren coureur bent of voor het eerst achter het stuur kruipt, karten is altijd een geweldige ervaring. Door de variatie in de banen en het materiaal is geen enkele race hetzelfde. Wil jij ook de snelheid en opwinding van het karten ervaren? Boek dan nu een kartsessie en beleef een onvergetelijke dag vol raceplezier!

Weergave:
10 kartuitjes
Tonen
Beoordeeld met een gemiddelde van 8 uit 1 beoordeling

Diverse kart arrangementen in Breda

Vanaf € 17,50 per persoon
1 tot 100 personen
Breda
Bekijk uitje

Contact

1001 Concepten

Sportlaan 12-A
4131NN Vianen

+31 (0)30 657 94 45
Je kunt ons ook Whatsappen op dit nummer!

info@1001activiteiten.nl

KvK: 72883014
BTW: NL.85.92.72.734.B01