tm-1001 cross Menu Add to Homescreen filter favourite arrow head location arrow search persons euro load home pictures2 lightbulb flame whatsapp
Meer speur en puzzel citygames
Augmented Reality citygame

De tofste stadsspellen boordevol verrassende virtuele elementen

Wat is Augmented Reality?

Augmented Reality (AR) zou je in het Nederlands kunnen vertalen als ‘toegevoegde realiteit’ en dat is ook eigenlijk precies wat het is. Via een app op bijvoorbeeld een smartphone of tablet voeg je extra informatie toe aan de echte wereld.

Lees verder

Waar wordt Augmented reality voor gebruikt?

Een bekend voorbeeld van Augmented Reality is de game Pokémon Go, waarbij je via je telefoon in de echte wereld op Pokémons jaagt die je ziet verschijnen in het straatbeeld op je telefoon. Maar het wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld in je eigen huis, te bekijken hoe een nieuwe bank staat of hoe een nieuwe kleur op je muur er uit ziet in jouw interieur. En wat dacht je van de in beeld gebrachte buitenspellijn op tv bij een voetbalwedstrijd?

Augmented Reality in een citygame

En zo is Augmented Reality ook een fantastische manier om een citygame naar een next level te brengen. Naast de werkelijke omgeving met aanwijzingen op de route in de vorm van gebouwen, borden, standbeelden of andere landmarks, voegt de Augmented Reality app op de tablet extra elementen toe. Zo krijgen de stad en het spel een extra dimensie die bijvoorbeeld een virtuele kluis in beeld brengt, een geheime deur of een geheimzinnige persoon met een aanwijzing.

Hoe werkt het precies met Augmented Reality in een citygame?

Meestal wordt hierbij gebruik gemaakt van OpenStreetmap data, een stratenkaart met een open licentie. Door hier GPS coördinaten in te zetten die gekoppeld worden aan de AR software, herkent dit programma een punt op de grond en hier verschijnt dan op het scherm een virtueel object. Pas als je de opdracht met behulp van dit virtuele element hebt opgelost of uitgevoerd krijg je punten of ontvang je de volgende aanwijzing om de route te vervolgen.
Een mooie manier om met nieuw technologie een extra laag en spannend element aan te brengen in een citygame.

Wat is het verschil tussen Augmented Reality en Virtual Reality?

Augmented Reality (AR) is dus echt iets anders dan Virtual Reality (VR), waarbij je een compleet virtuele wereld ziet via een VRbril. Deze Virtual Realty experiences, diners of escaperooms zijn ook heel bijzonder. Er zijn ook escaperooms en spellen die zowel Virtual Reality als Augmented Reality elementen als onderdeel van het spel hebben.

Weergave:
8 uitjes

Contact

1001 Concepten

Sportlaan 12-A
4131NN Vianen

info@1001activiteiten.nl

KvK: 72883014
BTW: NL.85.92.72.734.B01