Zoek een activiteit

Gratis nieuwsbrief

Het dresseren van roofvogels, oorspronkelijk bedoeld voor de jacht, komt aan bod in een workshop roofvogels. Een machtig mooi familieuitje of bedrijfsuitje, waarbij je kennis maakt met vogels, zoals de valk of een uil. In een valkenier workshop staat de samenwerking tussen mens en dier centraal. Ook uilen kunnen worden ingezet. Wanneer je langskomt leer je allerlei technieken over de dressuur van deze fascinerende roofvogels.

In een workshop roofvogels worden de vogels doorgaans eerst aan je voorgesteld en krijg je een stukje voorgeschiedenis over de rijke traditie van de valkerij. Daarnaast worden de valkerijtechnieken besproken en word je op de hoogte gebracht van de materialen die bij het vliegen met een roofvogel worden gebruikt. Daarna begint het echte werk en kun je ervaren hoe het is om een roofvogel op je hand te hebben zitten. Vervolgens ga je zelf aan de slag door verschillende roofvogels uit te laten vliegen en terug te laten keren. Vaak wordt aan het eind besloten met een demonstratie waarbij alle vogels met hun vrije vlucht nog een keer aan bod komen.

Een workshop roofvogels vindt plaats op locatie in Nederland. Dat wil zeggen op diverse geschikte locaties verspreid in het land. Maar wanneer je zelf een bepaalde locatie op het oog hebt komen ze met hun hele hebben en houden naar je toe. Meestal kun je kiezen voor een hele dag, inclusief een heerlijke lunch, maar ook een dagdeel met koffie en vlaai is mogelijk. Beleef de valkerij en ervaar de kracht van de natuur!

Gratis nieuwsbrief?

Bus huren?

Wilt u direct online een bus huren: Al mogelijk vanaf 16 personen!
✓ Makkelijk ✓ Voordelig ✓ En voor elke gelegenheid!

Bushuren banner